menu
14 oktober 2024

Bergse Plasloop 2.0

De Bergse Plasloop staat al een groot aantal jaren op de hardloopkalender van oktober. Niks aan de hand, leuke loop waar je het ene jaar wel naar toegaat en het andere jaar sla je weer eens over. De versie van 2024 was anders, spannender want....de loop ging door de nieuwe tunnel onder de Rotte over - een deel van - de A16!

Dat wil iedereen wel een keer meemaken: eenmalig hardlopen over een snelweg en onder die rivier door waarlangs je op andere dagen je - soms eindeloze - duurlopen liep te lopen. En dat vonden heel veel lopers ook.

Gevolg: een run :) op de startbewijzen - of zoals de nieuwe generatie lopers ze noemt - een kaartje. De organisatie was genoodzaakt om op alle afstanden 'startwaves' in te zetten om al de duizenden lopers op een fatsoenlijke manier door de eerste kilometers te lozen.

Binnen een paar weken was de loop uitverkocht en konden de gelukkigen die een inschrijving hadden bemachtigd hun voorbereiding beginnen. En inderdaad bleek ook nu weer dat de makkelijkste stap voor een wedstrijd de inschrijving is...

Het echte werk, de voorbereidende trainingen, was lastiger. Zodoende hadden de app groepen rondom Rotterdam overwerk in de laatste week voor D day. Niet iedereen had blijkbaar genoeg vertrouwen dat het allemaal wel zou meevallen die 21, 15 of 10 km waarvoor ze zich maanden eerder enthousiast hadden ingeschreven. Tot op de wedstrijddag zelf werden er startnummers aangeboden.

Gevolg: heel veel verrassende combinaties van naam op het startnummer en de loper/loopster, wat het aanmoedigen voor de toeschouwers langs de kant ingewikkeld maakte. " Hup ....Chantal?? " Ziet er goed uit....Peter?".

Ik stond langs de kant om onze lopers aan te moedigen, want inderdaad had ook ik me enthousiast ingeschreven, etc. etc. :(

Maar het werd toch een erg leuke dag: ik zag die nieuwe clubshirts al van ver aankomen, even stukje naar voren voor een high five of een aanmoediging en daar gingen ze weer. Ik heb alleen maar blije gezichten gezien, al zat het tempo er hier en daar niet meer zo in. Maakt niet uit want het blijft het gewoon erg leuk om af en toe eens een wedstrijdje te lopen.

Kees